Subsidie van Zorginstituut Nederland voor ZorgRank

 in Algemeen

Mediquest en ZIO hebben de subsidie toegekend gekregen van het Zorginstituut Nederland om uitkomstinformatie te benutten voor samen beslissen!

Binnen het kader van Gepast Verwijzen ontwikkelen we ZorgRank. ZorgRank ondersteunt de zorgvrager en de huisarts/POH-GZ (verwijzer) bij het samen beslissen over een zorgaanbieder (1,5e en 2e lijn) voor de beste passende vervolgzorg. De basis van deze ondersteuning is een rekenkundig selectiemodel (algoritme), wat Mediquest ontwikkelt samen met ZIO Zorg In Ontwikkeling (1e lijn), TIPP (verwijsbureau voor huisartsen), Zorgbelang Limburg, Patiëntenfederatie Nederland, VGZ, CZ, Menzis en Zilveren Kruis. Hierbij wordt rekening gehouden met de zorgvraag, verwijsreden, persoonlijke voorkeuren en situationele context van de zorgvrager, alsook relevante en beschikbare informatie over zorguitkomsten, wachttijden, verwijshistorie en gecontracteerde zorg.

Om dit project te realiseren hebben ZIO en Mediquest onlangs een toekenning gekregen van subsidie door het Zorginstituut Nederland, in het kader van het programma ‘Samen Beslissen’. Met deze subsidie leveren we een belangrijke bijdrage aan een onomkeerbare beweging voor Gepast Verwijzen in Nederland: ‘zorg op het juiste moment, op de juiste plaats, door de juiste personen, passend bij de persoonlijke wensen en situatie van de zorgvrager’.

Lees hier meer over het programma Samen Beslissen van het Zorginstituut Nederland op de website.

 

Meer weten over Gepast Verwijzen of over ZorgRank?

Lees hier het artikel van Jeroen Homberg, Manager Innovatie bij Mediquest, of neem contact op met Jeroen via jhomberg@mediquest.nl of 088 12 639 78.

Dit zou u ook kunnen interesseren