Samen werken aan Gepast Verwijzen

 In Algemeen

Er wordt hard gewerkt aan Gepast Verwijzen. Het concept literatuuronderzoek is afgerond, onze Data Scientists organiseerden al een ‘Hackaton’ en zijn inmiddels volop aan het ‘sprinten’. En: de website is live!

Op de website van Gepast Verwijzen leest u alles over onze plannen én kunt u de voortgang volgen. Neem een kijkje op www.gepastverwijzen.nl en laat ons weten wat u ervan vindt!

Over Gepast Verwijzen

Er wordt enorm veel kwaliteitsinformatie verzameld over de zorg in Nederland. Deze informatie wordt echter nog nauwelijks ingezet als keuzeondersteuning bij de verwijzing van een zorgvrager naar vervolgzorg. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat zorgvragers samen met hun verwijzer willen beslissen over de zorg die zij ontvangen. In de praktijk is dit lang niet altijd het geval. Waarom eigenlijk niet?

Relevante informatie is niet volledig en gemakkelijk beschikbaar voor verwijzers (bv. een huisarts). Zoeken naar informatie kost daarom onnodig veel tijd en moeite, terwijl deze tijd ook besteed kan worden aan Samen Beslissen met de zorgvrager!

Dit willen wij gaan veranderen met Gepast Verwijzen. Hoe? Bekijk de website voor meer informatie of neem contact op met Jeroen Homberg via jhomberg@mediquest.nl of 088 12 639 78.

Dit zou u ook kunnen interesseren