Prangende vragen over PROMs Mammacare beantwoord tijdens drukbezocht webinar

 in Algemeen

Wat betekent PROMs en wat houdt het precies in? Wat zijn de ontwikkelingen nationaal en internationaal en wat is er precies verplicht? Hoe kun je als afdeling starten met meten? En, misschien wel de belangrijkste vraag: hoe zetten we de meting zo in dat wij én onze patiënten de waarde in de praktijk ervaren? Deze onderwerpen werden door Mediquest op 26 juni behandeld tijdens een live webinar.

In een half uur tijd hebben we meer dan 60 mammaverpleegkundigen en andere betrokkenen bij de Mammacare zorg helemaal bijgepraat over recente ontwikkelingen, gecombineerd PREM/PROM meten en hoe de resultaten ingezet kunnen worden in de praktijk.

Waarom PROMs meten?

Voor Mammacare poli’s wordt naast het meten van PREMs, het gebruik van PROMs gestimuleerd en in de toekomst wellicht verplicht. Mediquest is ervan overtuigd dat PROMs een bijdrage leveren om daadkrachtig te sturen op passende zorg. In combinatie met andere data, met name klinische data en de reeds gevestigde ervaringsmeting (PREM), geven juist deze uitkomsten een overtuigend beeld van de kwaliteit van zorg. Deze data biedt aanknopingspunten om samen met de patiënt een keuze te maken voor gepaste zorg. Met de ontwikkelingen waarbij de patiënt steeds vaker wil meebeslissen over zijn behandeling, en waarin de medische kosten stijgen, is sturen naar gepaste zorg een vereiste om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg te kunnen blijven waarborgen. Gelukkig zien alle bezoekers van het webinar ook in dat het meten van PROMs nuttig is en meerwaarde biedt! Toch weet 71% van de ondervraagden niet hoe ze PROMs kunnen inzetten in de praktijk en ziet 21% het als een last.

Hoe PROMs meten?

Om administratielast op Mammacare afdelingen te beperken is nu een gecombineerde meting beschikbaar, waarbij het meten van PROMs wordt geïntegreerd in de bestaande PREM meting en het meettraject de behandelrichting van de patiënt volgt. Daarnaast zetten we in op een praktische toepasbaarheid van de meting door onder meer demonstraties, instructiemateriaal, een goed bereikbare helpdesk en (indien nodig) responsboosters.

Afhankelijk van wens en behoefte kunt u starten met PREM en PROM of direct een ICHOM standaard set in gebruik nemen, waarmee een internationale standaard wordt ingezet. U bouwt dus in eigen tempo en op basis van uw eigen wensen aan een compleet platform.

Contact

Wilt u meer weten over PROMs, onze oplossing of over ICHOM? Bekijk dan de pagina PROM ziekenhuizen >

Dit zou u ook kunnen interesseren