Pilot PROMs en PREMs Borstkankerzorg

 in Algemeen

Let op: dit bericht bevat verouderde informatie. Ga voor recente informatie naar onze pagina PROMs ziekenhuizen >

Ziekenhuizen zijn in maart jl. door de Taskforce Outcome NBCA* uitgenodigd om deel te nemen aan een pilotproject van zes maanden ten behoeve van de implementatie van PROMs (Patient Reported Outcome Measures) voor borstkankerzorg. Het pilotproject gaat 1 mei 2016 van start. MediQuest is een van de geselecteerde preferred suppliers die deze uitvraag gaat verzorgen.

Het doel is om met meerdere ziekenhuizen gecontroleerd ervaringen met de implementatie van PROMs voor mammacare op te doen, kinderziekten van het systeem te identificeren en te verhelpen, en enthousiasme en draagvlak in het veld te creëren.

Betrouwbare partner

Met onze applicatie PROMs Manager is het mogelijk om PROMs te ontsluiten als spiegelinformatie in de spreekkamer én een registratie van PROMs te leveren die compatibel is met de bestaande NBCA-registratie voor het leveren van data voor landelijke benchmarking.

Als jarenlange partner van Borstkankervereniging Nederland (BVN) met betrekking tot de continue uitvraag met de PREM Mammacare (voorheen CQI) en onze ervaring met PROMs, is MediQuest een logische partij om deze gezamenlijke uitvraag voor ziekenhuizen te verzorgen.

 

(*) De Taskforce Outcome NBCA (NABON Breast Cancer Audit) wordt vertegenwoordigd door DICA, MRDM, Stichting Miletus, ZN, Borstkankervereniging Nederland en zorgprofessionals uit verschillende ziekenhuizen.

Dit zou u ook kunnen interesseren