Hoe draag jij bij aan betere zorg en ondersteuning?

Home » Over ons » Werken bij

Werken bij Mediquest, hoe is dat?

Met 50 gedreven collega’s werken we iedere dag aan het verbeteren van de kwaliteit in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: goede en betaalbare zorg voor iedereen, nu en in de toekomst!

We dagen onszelf daarom continu uit om de volgende stap te zetten en vanuit data-perspectief de kwaliteit van zorg nog beter te maken.

Wil jij ons hierbij helpen?

Wil je bijdragen aan zinvol werk waar uiteindelijk iedereen in Nederland van profiteert? Mooi! Dit is wat wij te bieden hebben:

 • Uiteraard een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en collectieve zorgverzekering.
 • Ruimte. Om jezelf te ontwikkelen met interne en externe trainingen, om inspraak te hebben, om je werktijden flexibel in te delen en vanuit huis te werken.
 • Vrijheid. Wij zijn op weg naar zelforganisatie en stimuleren jouw talent en creativiteit om zelf je werk en ontwikkeling vorm te geven.
 • Plus: enthousiaste en gezellige collega’s, ontspannende borrels en (sportieve) uitjes, een groene en gezonde werkplek naast het mooiste park in hartje Utrecht en iedere dag een compleet verzorgde lunch.

“Of je nu hier al tien jaar werkt of nog maar drie maanden; als je een goed idee hebt dan wordt er naar je geluisterd. Denk je dat iets beter of slimmer kan, dan mag je jouw idee actief promoten in je team of in de organisatie. Zo ontstaan er heel creatieve dingen, die je misschien in eerste instantie niet had verwacht.”

– Anne Vogelaar, Projectleider

“Bij Mediquest ben je meer dan alleen degene die achter de PC z’n werk uitvoert. Als bedrijf stimuleren we welzijn en gezond leven bij medewerkers, door bijvoorbeeld stoelmassages aan te bieden, overleg in het park en korting op een sportabonnement. Maar we hebben ook veel aandacht voor thema’s als: hoe geven we elkaar feedback, is de werkdruk acceptabel en voel je je gewaardeerd? We vinden het belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen op hun werkplek, omdat je werk een groot onderdeel is van je leven en wie je bent.”

– Marion Geraads, Projectleider

“Bij Mediquest word je heel vrij gelaten om zelf te ontdekken waar je interesse ligt. Er is ruimte om je te ontwikkelen op vlakken waar je zelf geïnteresseerd in bent en er is ruimte om aan te geven wat je minder leuk vindt. En dat laatste vind ik misschien nog wel belangrijker. Wanneer je uitgeleerd bent op een project of wanneer het echt niet aansluit bij je ontwikkeldoelen, kun je de taak teruggeven aan het team. Gezamenlijk bekijken we dan wie het kan overnemen. Dat vind ik wel heel mooi, dat je echt in the lead bent over je eigen takenpakket.”

– Sophie van Eijk, Projectmedewerker

Collega worden? Dit zijn onze vacatures

Clojure ontwikkelaar met datascience interesse (32-40 uur per week)

Wat ga je doen?
Als Clojure programmeur zet je jouw kennis van en ervaring met Functioneel Programmeren om onze Business Process Engine (BPE) te optimaliseren en verder door te ontwikkelen. Met de in Clojure ontwikkelde BPE worden dataprocessen binnen Mediquest gefaciliteerd en geïntegreerd. Samen met de rest van het BPE-team ben je verantwoordelijk voor de toepasbaarheid, toekomstbestendigheid en laagdrempeligheid van de BPE als centrale applicatie binnen de organisatie.

Onze nieuwe services rondom data science worden opgezet in een Cloud infrastructuur waarbij (Functional) Python, Clojure en NodeJS de belangrijkste talen zijn. Hierbij maken we o.a. gebruik van Kubernetes en microservices. Jij zult ook een rol vervullen binnen het inrichten en beheer van deze cloud infrastructuur en de integratie met onze huidige services.

Je brengt je gedrevenheid voor functioneel programmeren over op je teamgenoten en zorgt daarbij ook voor kennisoverdracht.

Ben jij onze nieuwe collega?
Je staat open voor verandering en draagt met IT-ers en data-scientists bij aan een toekomstbestendige IT infrastructuur. Je krijgt energie van het zoeken naar de juiste inrichting. Je werkt daarnaast secuur, stelt kritische vragen en je bent kwaliteitgericht.

Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met hoogopgeleide professionals en zelfsturende teams. Een zelfsturend team kenmerkt zich door de korte lijnen. Het is daarom belangrijk dat je je actief laat zien en horen, zowel binnen projecten als in de omgang met collega’s. Ten slotte voel je je verantwoordelijk voor je werk, denk je oplossingsgericht mee en geef en ontvang je makkelijk feedback.

Ervaring & vaardigheden

 • WO informatica of vergelijkbare opleiding
 • Kennis van diverse programmeertalen:
  • Stevige ervaring in Clojure development
  • Aantoonbare ervaring in andere talen zoals Python, SQL, NodeJs, javascript
 • Brede technologische interesse:
  • Interesse om mee te denken over security- en integratievraagstukken
  • Affiniteit met Datascience is een pré
  • Kennis van en ervaring met Linux, Docker, Kubernetes en cloud omgevingen in het bijzonder GCP is een pré
 • Een echte team-player die:
  • Bereid is kennis over te dragen aan collega’s
  • Het leuk vindt zijn technische collega’s naar het volgende niveau te trekken
  • Het geduld heeft om onze lastige technische vraagstukken begrijpelijk te maken voor zorginhoudelijke medewerkers
 • Analytisch sterk en probleemoplossend vermogen
 • Flexibel en zelfstandig: maakt zich processen snel eigen
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Persoonlijke drijfveer om met technologie en data de zorg in Nederland te verbeteren.

Reacties
Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je CV en motivatie via het formulier hieronder (t.a.v. Maaike Louwrier).

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Cees van Kemenade (088-1263972).

Medior C# Developer met IIS kennis (32-40 uur per week)

Wat ga je doen?
Mediquest gelooft in het belang van kwalitatief sterke producten voor haar klanten. Als Developer en IIS-beheerder van Mediquest vervul je hierin een essentiële rol. Je primaire taak is om samen met je Scrum-team projecten op te pakken. Jouw eerste verantwoordelijkheid is C# ontwikkeling maar kennis van javascript en SQL zijn ook zeker nuttig. Daarnaast zul je circa een halve dag per week besteden aan deployments naar IIS, beheer van onze IIS webservers en analyse van technische issues.

Ben jij onze nieuwe collega?
Wij zoeken een C# ontwikkelaar die tevens een rol wil vervullen in het beheer van onze IIS. Daarnaast heb je ook enige kennis van T-SQL en JavaScript(-libraries). Je bent daadkrachtig en werkt nauwkeurig. Kwaliteit en resultaat zijn voor jou speerpunten in je werk. Je werkt graag in teamverband (met een combinatie van technische en niet-technische teamleden). Verder ben je communicatief vaardig en stel je kritische vragen als je ziet dat processen en resultaten beter kunnen. Je voelt je thuis in een in een jong en dynamisch bedrijf, tussen hoogopgeleide professionals. Je houdt van open communicatie en vind het geen probleem om feedback te geven of ontvangen.

Ervaring & vaardigheden

 • WO/HBO informatica of vergelijkbare opleiding
 • Minimaal twee jaar ervaring als ontwikkelaar en/of beheerder bij voorkeur in de context van een data-intensief bedrijf
 • Ervaring met C#, SQL-servers, Windows servers en IIS
 • Goede kennis van en ervaring met C#
 • Flexibel en zelfstandig: maakt zich processen snel eigen
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Affiniteit met de gezondheidszorg en/of werkervaring in de gezondheidszorg
 • Betrokken bij de doelstellingen van Mediquest

Reacties
Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je CV en motivatie via het formulier hieronder, t.a.v. Marieke van de Donk.

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Cees van Kemenade (088-1263 972).

Medewerker frontoffice (40 uur per week)

Wat ga je doen?
Als Medewerker frontoffice ben je het visitekaartje van Mediquest! Je bent verantwoordelijk voor een fijn ontvangst van iedereen die bij ons binnenkomt; van de postbode tot en met onze klanten. Je zorgt ervoor dat wij altijd telefonisch bereikbaar zijn en weet hierbij de juiste toon te zetten.

Geen dag hetzelfde voor jou: je verzorgt de in- en uitgaande post (schriftelijk en digitaal), je verricht administratieve en secretariële werkzaamheden en regelt de facilitaire zaken. Je begrijpt als geen ander dat je collega’s door jouw proactieve ondersteuning efficient en optimaal kunnen werken. Daarnaast bied je ondersteuning bij de financiën, bij lopende (interne) processen en bij de communicatie. Indien de tijd het toelaat, kun je ook je steentje bijdragen in onze projecten en diensten en helpen bij het organiseren van interne en externe meetings en bijeenkomsten.

Ben jij onze nieuwe collega?
Je hebt goede contactuele vaardigheden, een proactieve instelling en een sterke teamgeest. Je ziet de werkvloer als jouw domein en je doel is om alles op rolletjes te laten lopen. Daarnaast werk je nauwkeurig, ben je integer en hou je ervan als de (administratieve) zaken op orde zijn. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met zelfsturende teams. Het is daarom belangrijk dat je je actief laat zien en horen, zowel op de frontofficeals in de omgang met collega’s.

Ervaring & vaardigheden:

 • Minimaal een voor de functie relevante, afgeronde MBO opleiding
 • Goed kunnen werken met het Microsoft Office pakket, met name Excel
 • Ervaring met administratieve en secretariële werkzaamheden
 • Goede (telefonische) communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Ervaring met notuleren is een pré
 • Stressbestendig, flexibel en zelfstandig: afwisselende taken schrikken je niet af
 • Betrokken bij de doelstellingen van Mediquest
 • Affiniteit met de gezondheidszorg

Reacties
Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je CV en motivatie via onderstaand contactformulier t.a.v. Arianne Scholten. Ook voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Arianne Scholten, telefoonnummer 088 – 126 39 60.

Projectassistenten (flexibel inzetbaar)

Wat ga je doen?

Als Projectassistent werk je op oproepbasis op ons kantoor in Utrecht of vanuit huis. We zoeken studenten die zowel nu als de komende maanden regelmatig inzetbaar zijn. Het aantal uren is afhankelijk van de hoeveelheid werk en van jouw beschikbaarheid. Afhankelijk van de werkzaamheden kan thuiswerk tot de mogelijkheid behoren.

Concrete taken zijn:

 • Mailingen (verzendklaar maken)
 • Helpdesk (beantwoorden van e-mails en het afhandelen van telefoon) ondersteunend aan patiëntonderzoek
 • Data entry
 • Data verzameling
 • Facilitaire ondersteuning

Ervaring & vaardigheden

 • Efficiënt, nauwkeurig en zelfstandig kunnen werken
 • Discretie m.b.t. privacygevoelige gegevens
 • Microsoft Office vaardigheden, met name Excel
 • Communicatief vaardig
 • Affiniteit met gezondheidszorg en data

Reacties

Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je motivatie en CV via het formulier hieronder. Voor vragen kun je terecht bij Arianne Scholten via 088 – 126 3960.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Staat jouw droombaan hierboven? Dan horen we graag van je!

Upload CV:

[recaptcha]