Hoe draag jij bij aan betere zorg en ondersteuning?

Home » Over ons » Werken bij

Werken bij Mediquest, hoe is dat?

Met 50 gedreven collega’s werken we iedere dag aan het verbeteren van de kwaliteit in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: goede en betaalbare zorg voor iedereen, nu en in de toekomst!

We dagen onszelf daarom continu uit om de volgende stap te zetten en vanuit data-perspectief de kwaliteit van zorg nog beter te maken.

Wil jij ons hierbij helpen?

Wil je bijdragen aan zinvol werk waar uiteindelijk iedereen in Nederland van profiteert? Mooi! Dit is wat wij te bieden hebben:

 • Uiteraard een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en collectieve zorgverzekering.
 • Ruimte. Om jezelf te ontwikkelen met interne en externe trainingen, om inspraak te hebben, om je werktijden flexibel in te delen en vanuit huis te werken.
 • Vrijheid. Wij zijn op weg naar zelforganisatie en stimuleren jouw talent en creativiteit om zelf je werk en ontwikkeling vorm te geven.
 • Plus: enthousiaste en gezellige collega’s, ontspannende borrels en (sportieve) uitjes, een groene en gezonde werkplek naast het mooiste park in hartje Utrecht en iedere dag een compleet verzorgde lunch.

“Of je nu hier al tien jaar werkt of nog maar drie maanden; als je een goed idee hebt dan wordt er naar je geluisterd. Denk je dat iets beter of slimmer kan, dan mag je jouw idee actief promoten in je team of in de organisatie. Zo ontstaan er heel creatieve dingen, die je misschien in eerste instantie niet had verwacht.”

– Anne Vogelaar, Projectleider

“Bij Mediquest ben je meer dan alleen degene die achter de PC z’n werk uitvoert. Als bedrijf stimuleren we welzijn en gezond leven bij medewerkers, door bijvoorbeeld stoelmassages aan te bieden, overleg in het park en korting op een sportabonnement. Maar we hebben ook veel aandacht voor thema’s als: hoe geven we elkaar feedback, is de werkdruk acceptabel en voel je je gewaardeerd? We vinden het belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen op hun werkplek, omdat je werk een groot onderdeel is van je leven en wie je bent.”

– Marion Geraads, Projectleider

“Bij Mediquest word je heel vrij gelaten om zelf te ontdekken waar je interesse ligt. Er is ruimte om je te ontwikkelen op vlakken waar je zelf geïnteresseerd in bent en er is ruimte om aan te geven wat je minder leuk vindt. En dat laatste vind ik misschien nog wel belangrijker. Wanneer je uitgeleerd bent op een project of wanneer het echt niet aansluit bij je ontwikkeldoelen, kun je de taak teruggeven aan het team. Gezamenlijk bekijken we dan wie het kan overnemen. Dat vind ik wel heel mooi, dat je echt in the lead bent over je eigen takenpakket.”

– Sophie van Eijk, Projectmedewerker

Collega worden? Dit zijn onze vacatures

Product Owner keuzeondersteuning (32-40 uur per week)

“Wil jij een bijdrage leveren aan onze ambitie om iedere zorgvrager te voorzien van

het best mogelijke en persoonlijke advies voor de best passende zorg?”

Solliciteer, en ga met ons de uitdaging aan!

Wat ga je doen?

Mediquest gelooft in het belang van kwalitatief sterke (data gedreven) producten die van toegevoegde waarde zijn voor haar klanten en de zorgvrager centraal stellen. Als product owner vervul je hierin een essentiële rol. Jij bent verantwoordelijk voor de componenten die binnen onze verschillende klantprojecten rondom keuze ondersteuning kunnen worden ingezet als onderdeel van de totale dienstverlening. Denk aan online rapportage tooling, vragenlijstmodules , componenten voor dataverwerking, portals en webservices (t.b.v. dataontvangst).

Als product owner ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de productvisies voor verschillende producten met input van interne en externe stakeholders en weet je deze visie breed uit te dragen. Je brengt de verschillende functionele wensen van alle stakeholders in kaart en verwerkt deze in een product backlog. Samen met de andere product owners plan je de sprints en tijdens de sprint ben je actief betrokken bij het proces. Je bent beschikbaar voor (technische) vragen vanuit het ontwikkelteam en eventuele belemmeringen los jij samen met de scrum master op. Als product owner draag je zorg voor een soepele implementatie van onze producten, hierbij zijn correcte en laagdrempelige implementatie-instructies voor eindgebruikers essentieel.

Je werkt nauw samen met de inhoudelijke experts binnen Mediquest. Je bespreekt de voortgang en betrekt stakeholders, helpt project consultants begrijpen hoe ze de componenten kunnen gebruiken, ondersteunt bij het opstellen van business cases en draagt zo zorg voor de inbedding van de componenten in de organisatie. Daarbij heb je oog voor project specifieke wensen, maar bewaak je ook het generieke karakter van de componenten. In dit alles werk je nauw samen met de business architect.

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken een enthousiaste, coachende, analytisch sterke en proactieve Product Owner, met passie voor IT ontwikkeling & productmanagement. Je krijgt energie van het in gesprek gaan met collega’s over verschillende wensen en brengt hun ideeën op een innovatieve manier samen in ontwerpen voor nieuwe componenten of doorontwikkelingen op de bestaande componenten. Tegelijkertijd ga je ook gemakkelijk het gesprek aan met techneuten, ben je sterk in het aanbrengen van structuur, en niet bang om ‘nee’ te zeggen wanneer je vanuit jouw expertise inschat dat het direct oppakken van een wens niet bijdraagt aan het uiteindelijke doel van een product of component. Je inspireert en stimuleert de collega’s in je ontwikkelteam in het ontwikkelen van een kwalitatief sterk product.

Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met hoogopgeleide professionals. Het is belangrijk dat je je actief laat zien en horen, zowel binnen projecten als in de omgang met collega’s. Je neemt verantwoordelijkheid, denkt oplossingsgericht mee en geeft en ontvangt gemakkelijk feedback.

Ervaring & vaardigheden:

 • Universitair werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Product Owner, ervaring met een data-intensief product is een pré.
 • Ervaring van & enthousiasme voor agile projectmanagementmethodes is een sterke pre
 • Voldoende affiniteit met het technisch vocabulaire zodat je soepel en helder met IT-ers kunt communiceren.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met de gezondheidszorg en/of werkervaring in de gezondheidszorg;
 • Affiniteit met data gedreven oplossingen;
 • Betrokken bij de doelstellingen van Mediquest

Enthousiast?

En herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan voor 21 oktober 2019 je CV en motivatie (t.a.v. Floortje Diephuis) via het formulier hieronder. Ook voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Floortje Diephuis via telefoonnummer 088 – 126 39 90.

Clojure ontwikkelaar met cloud engineering-ervaring

Wat ga je doen?

Als Clojure programmeur zet je jouw kennis van en ervaring met functioneel programmeren in om componenten en producten verder te ontwikkelen of optimaliseren. Wij gebruiken Clojure primair in de backend, maar daar waar we frontend werk doen pakken we dat doorgaans op in ClojureScript. Je bent samen het met Scrumteam verantwoordelijk voor de toepasbaarheid, stabiliteit en dataveiligheid van de componenten die we ontwikkelen.

De nieuwe ontwikkelingen vinden voornamelijk plaats in een Cloud infrastructuur (Kubernetes cluster). Clojure is de belangrijkste taal, maar daarnaast zul je ook met SQL en Linux shell-scripts werken. De overgang naar de cloud wordt aangegrepen om onze producten en componenten te vernieuwen en verbeteren en de cloud is dus een greenfield omgeving met weinig legacy applicaties.

Ben jij onze nieuwe collega?

Je krijgt energie van het zoeken naar de juiste inrichting. Je werkt secuur, stelt kritische vragen en je bent kwaliteitsgericht. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met hoogopgeleide professionals en zelf organiserend teams. Een zelf organiserend team kenmerkt zich door de korte lijnen.

Je bent een creatieve teamspeler die zijn ideeën laat horen, gelijktijdig ben je pragmatisch genoeg om te accepteren dat je soms voor de praktische oplossing moet gaan en de ideale oplossing op de backlog moet zetten.

Ten slotte voel je je verantwoordelijk voor je werk, denk je oplossingsgericht mee en geef en ontvang je makkelijk feedback.

Ervaring & vaardigheden

 • WO informatica of vergelijkbare opleiding
 • Stevige ervaring in Clojure development
 • Praktische ervaring met C# of Java is gewenst
 • Praktische ervaring in andere programmeertalen, met name SQL en Python zijn een pre
 • Brede technologische interesse:
  • Kennis van Java en Clojure open source-oplossingen
  • Interesse om mee te denken over architectuurkeuzes, security- en integratievraagstukken
  • Kennis van – en ervaring met Linux, Docker, Kubernetes en cloud omgevingen, in het bijzonder GCP, is een pre
 • Een echte teamspeler die:
  • Bereid is kennis over te dragen aan collega’s
  • Het leuk vindt zijn technische collega’s naar het volgende niveau te trekken
  • Het geduld heeft om onze lastige technische vraagstukken begrijpelijk te maken voor niet technische medewerkers
 • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum werken is een pré
 • Analytisch sterk en probleemoplossend vermogen
 • Flexibel en zelfstandig: maakt zich processen snel eigen
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Persoonlijke drijfveer om met technologie en data de zorg in Nederland te verbeteren.

Reacties

Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je CV en motivatie via hr@mediquest.nl t.a.v. Maaike Louwrier.

Voor vragen over de vacature kunt je contact opnemen met Cees van Kemenade via 088 126 39 72 of cvankemenade@mediquest.nl

Je mag ons ook altijd een open sollicitatie sturen via onderstaand contactformulier. Laat ons weten wat jij zou willen bijdragen aan Mediquest en welke ervaring en competenties je meebrengt. We kijken er naar uit om kennis met je te maken!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Staat jouw droombaan hierboven? Dan horen we graag van je!

Upload CV: