Hoe draag jij bij aan betere zorg en ondersteuning?

Home » Over ons » Werken bij

Werken bij Mediquest, hoe is dat?

Met 50 gedreven collega’s werken we iedere dag aan het verbeteren van de kwaliteit in de gezondheidszorg en het sociaal domein. Wij zijn ervan overtuigd dat het kan: goede en betaalbare zorg voor iedereen, nu en in de toekomst!

We dagen onszelf daarom continu uit om de volgende stap te zetten en vanuit data-perspectief de kwaliteit van zorg nog beter te maken.

Wil jij ons hierbij helpen?

Wil je bijdragen aan zinvol werk waar uiteindelijk iedereen in Nederland van profiteert? Mooi! Dit is wat wij te bieden hebben:

 • Uiteraard een marktconform salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en collectieve zorgverzekering.
 • Ruimte. Om jezelf te ontwikkelen met interne en externe trainingen, om inspraak te hebben, om je werktijden flexibel in te delen en vanuit huis te werken.
 • Vrijheid. Wij zijn op weg naar zelforganisatie en stimuleren jouw talent en creativiteit om zelf je werk en ontwikkeling vorm te geven.
 • Plus: enthousiaste en gezellige collega’s, ontspannende borrels en (sportieve) uitjes, een groene en gezonde werkplek naast het mooiste park in hartje Utrecht en iedere dag een compleet verzorgde lunch.

“Of je nu hier al tien jaar werkt of nog maar drie maanden; als je een goed idee hebt dan wordt er naar je geluisterd. Denk je dat iets beter of slimmer kan, dan mag je jouw idee actief promoten in je team of in de organisatie. Zo ontstaan er heel creatieve dingen, die je misschien in eerste instantie niet had verwacht.”

– Anne Vogelaar, Projectleider

“Bij Mediquest ben je meer dan alleen degene die achter de PC z’n werk uitvoert. Als bedrijf stimuleren we welzijn en gezond leven bij medewerkers, door bijvoorbeeld stoelmassages aan te bieden, overleg in het park en korting op een sportabonnement. Maar we hebben ook veel aandacht voor thema’s als: hoe geven we elkaar feedback, is de werkdruk acceptabel en voel je je gewaardeerd? We vinden het belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen op hun werkplek, omdat je werk een groot onderdeel is van je leven en wie je bent.”

– Marion Geraads, Projectleider

“Bij Mediquest word je heel vrij gelaten om zelf te ontdekken waar je interesse ligt. Er is ruimte om je te ontwikkelen op vlakken waar je zelf geïnteresseerd in bent en er is ruimte om aan te geven wat je minder leuk vindt. En dat laatste vind ik misschien nog wel belangrijker. Wanneer je uitgeleerd bent op een project of wanneer het echt niet aansluit bij je ontwikkeldoelen, kun je de taak teruggeven aan het team. Gezamenlijk bekijken we dan wie het kan overnemen. Dat vind ik wel heel mooi, dat je echt in the lead bent over je eigen takenpakket.”

– Sophie van Eijk, Projectmedewerker

Collega worden? Dit zijn onze vacatures

Functioneel Programmeur / Data Scientist (m/v, 32 - 40 uur per week)

Wat ga je doen?
Als Functioneel Programmeur / Data Scientist zet je jouw kennis van en ervaring in om ervoor te zorgen dat Mediquest permanent een stap voor blijft op de rest van de markt op het gebied van datascience. De focus van je werk ligt op het ontwikkelen van applicaties die dataprocessen en bewerkingen faciliteren. Je bent verantwoordelijk voor de toepasbaarheid, toekomstbestendigheid en laagdrempeligheid van de applicaties. Met die applicaties help je collega’s en klanten om (verborgen) informatie bloot te leggen. Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe functionaliteiten, zonder daarbij het totaalplaatje uit het oog te verliezen. Je wordt enthousiast van begrippen als simple design, refactoring, modulair ontwikkelen en unit testing en past deze principes toe in je werk. Je brengt je gedrevenheid voor functioneel programmeren over op je teamgenoten, en zorgt daarbij ook voor kennisoverdracht.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Wij zoeken een enthousiaste en proactieve Functioneel Programmeur / Data Scientist, met passie voor data en software. Je overziet complexe procesomgevingen en de wijze waarop nieuwe functionaliteiten daar invloed op uitoefenen. Je hebt een kritische houding maar denkt ook in mogelijkheden; je weet wat de voor- en nadelen zijn van verschillende methodieken en signaleert nieuwe ontwikkelingen die een kans vormen voor Mediquest. Je voelt je thuis in onder andere Python, R en SQL en werkt zowel goed zelfstandig als in teamverband. Je weet je teamgenoten te enthousiasmeren en mee te nemen in voorgestelde oplossingen.

Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met hoogopgeleide professionals. Je komt te werken in ons zelfsturende team ‘Grip’. Een zelfsturend team kenmerkt zich door de korte lijnen. Het is daarom belangrijk dat je je actief laat zien en horen, zowel binnen projecten als in de omgang met collega’s. Je neemt verantwoordelijkheid, denkt oplossingsgericht mee en geeft en ontvangt makkelijk feedback.

Ervaring & vaardigheden

 • Een relevante WO-opleiding (bijv. Informatica of vergelijkbaar)
 • Kennis van en ervaring met functioneel programmeren
 • Kennis van en ervaring met SQL en Python
 • Kennis van en ervaring met het Google Cloud Platform is een pre
 • Kennis van andere programmeertalen zoals C# of Java is een pre
 • Kennis van big data, machine learning en data mining is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Affiniteit met de gezondheidszorg en/of werkervaring in de gezondheidszorg
 • Betrokken bij de doelstellingen van Mediquest

Reacties
Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je motivatie en CV via het formulier hieronder. Voor vragen kun je terecht bij Maaike Louwrier (088 – 126 39 99).

Senior Allround Developer (m/v, 32 - 40 uur per week)

Wat ga je doen?
Mediquest gelooft in het belang van kwalitatief sterke producten voor haar klanten. Als Senior Allround Developer van Mediquest vervul je hierin een essentiële rol.

Tot je takenpakket behoren de volgende taken:
Het ontwikkelen van code in C# en SQL en het zijn van een volwaardige sparringpartner voor zowel C# als voor SQL developers. Je collega’s hebben een focus op C# of op SQL, maar het is jouw functie om over de beide velden heen te kijken. Daarnaast maken we voor complexe toepassingen gebruik van een Functionele programmeertaal (Clojure).

Als Senior Allround Developer werk je in een team en ben je het aanspreekpunt voor projectleiders met (klant)vragen of issues betreffende onze applicaties. Je denkt mee over manieren om de huidige inrichting te verbeteren en zorgt ervoor dat vragen of issues tijdig worden behandeld. Daarnaast ben je de sparringpartner voor de business/IT architect bij technische infrastructuur vraagstukken en vervul je een coachende rol voor de andere IT’ers.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Wij zoeken een enthousiaste, ervaren IT professional die zijn ervaring graag wil delen met het team. Je staat open voor verandering en draagt samen met de business architect voor een toekomstbestendige IT infrastructuur. Je krijgt energie van het zoeken naar de juiste inrichting. Je werkt secuur, stelt kritische vragen en je bent kwaliteit gericht.

Je voelt je thuis in een dynamische omgeving met hoogopgeleide professionals. Je krijgt een rol binnen het zelfsturende team ‘Zicht’. Een zelfsturend team kenmerkt zich door de korte lijnen. Het is daarom belangrijk dat je je actief laat zien en horen, zowel binnen projecten als in de omgang met collega’s. Je neemt verantwoordelijkheid, denkt oplossingsgericht mee en geeft en ontvangt makkelijk feedback.

Ervaring & vaardigheden

 • WO informatica of vergelijkbare opleiding
 • Kennis van diverse programmeertalen:
  – Is expert op het gebied van C# development
  – Is volwaardig sparringpartner voor onze T-SQL developers
  – Kan meedenken en eventueel ontwikkelen in Clojure (functionele programmeertaal)
 • Interesse om mee na te denken over infrastructuur en inrichtings-vraagstukken
  – Ervaring met server inrichting en monitoring
  – Kennis van en ervaring met cloud omgevingen is een pre
 • Een echte team-player die:
  – Bereid is kennis over te dragen aan collega’s
  – Het leuk vindt zijn technische collega’s naar het volgende niveau te trekken
  – Het geduld heeft om onze lastige technische vraagstukken begrijpelijk te maken voor zorginhoudelijke medewerkers
 • Analytisch sterk, probleemoplossend vermogen
 • Flexibel en zelfstandig: maakt zich processen snel eigen
 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • Affiniteit met de gezondheidszorg en/of werkervaring in de gezondheidszorg
 • Betrokken bij de doelstellingen van Mediquest

Reacties
Herken je jezelf in deze functie? Stuur ons dan je motivatie en CV via het formulier hieronder. Voor vragen kun je terecht bij Cees van Kemenade (088- 126 39 72).

Staat jouw droombaan hierboven? Dan horen we graag van je!

Upload CV: