Kick-off Mediquest Kwaliteitsnetwerk MSZ

 In Evenementen

Woensdag 5 juli vond de eerste bijeenkomst van het Kwaliteitsnetwerk Medisch Specialistische Zorg (MSZ) plaats. Een interactieve bijeenkomst met als doel ervaringen en kennis uitwisselen en daadwerkelijk aan de slag gaan met inhoudelijke onderwerpen. Ziekenhuizen die alsnog willen aansluiten, zijn van harte welkom om deel te nemen!

Wensen en knelpunten

Mediquest wil met Kwaliteitsnetwerk MSZ de kwaliteit van de zorg voor de patiënt verbeteren door de inzet van data. Na een kennismaking verzamelden de aanwezigen in twee interactieve sessies de knelpunten en wensen van de ziekenhuizen. Belangrijke vraagstukken die werden benoemd waren “hoe integreren we uitkomsten van patiëntonderzoek in het zorg- en verbeterproces?” en “hoe krijgt iedere betrokkene in een patiëntonderzoek op het juiste moment de juiste informatie?”. Door te kijken naar individuele en ziekenhuisbrede vraagstukken kwamen we tot duidelijke thema’s die voor ziekenhuizen het belangrijkst zijn.

Vervolg met oplossingen

Het kwaliteitsnetwerk geeft in een volgende bijeenkomst eind 2017 verder vervolg aan deze thema’s waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van concrete oplossingen. Wij willen met deze input aan de slag om onze ziekenhuisklanten nog beter te ondersteunen.

Van elkaar leren en profiteren

Leden van het Kwaliteitsnetwerk MSZ delen kennis, ervaringen en best practices met elkaar om de zorg verder te verbeteren. Daarnaast werken we in co-creatie aan de gewenste en nodige ontwikkelingen van onze producten. Netwerkleden krijgen hiermee een aandeel in onze ontwikkelkalender en profiteren van de nieuwste ontwikkelingen tegen gereduceerd tarief.

 

Meer weten over onze oplossingen voor Medisch Specialistische Zorg? Bekijk dan de pagina zorgaanbieders >  

 

 

Dit zou u ook kunnen interesseren