MediQuest doet: van data naar een dagje zorgpraktijk

 In Evenementen

Op vrijdag 11 maart doen zeventien medewerkers van MediQuest mee met NL Doet. Vorig jaar kwam MediQuest voor het eerst in actie voor het goede doel bij de rollende resto’s. Dit jaar hebben we een doel gekozen dat directer bij ons werk aansluit.

Groot enthousiasme

Aangezien wij vanuit zorgdata onze klanten stimuleren om tot actie over te gaan, leek het ons een goed idee om dit zelf in de praktijk te brengen. Op 11 maart steken we de handen uit mouwen bij Accolade Zorggroep, locatie de Wijngaard in Bosch en Duin, waar onder andere mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel en somatische klachten wonen. Alle MediQuesters bakken samen met de bewoners pizza’s. Ook is er gelegenheid om een boswandeling te maken met bewoners die dat willen. Na afloop worden de pizza’s met z’n allen gegeten.

Renske van Laar van Accolade Zorggroep: Onze bewoners hebben behoefte aan gezelligheid. Er is zo enthousiast gereageerd door iedereen op de deelname van MediQuest aan NLdoet, dat alle 19 zorggroepen mee willen doen!

Betrokken

Een van de kernwaarden van MediQuest is ‘betrokken’. In ons werk uit zich dat in het verbonden voelen en faciliteren van iedereen die goede en betaalbare zorg zoekt, stimuleert en aanbiedt. Daarnaast moedigen wij aan tot actie; als je iets opzet en ermee begint, kun je dingen realiseren en verbeteren. Onze maatschappelijke betrokkenheid uiten we dus graag met concrete actie in het zorgveld.

Rianne de Visser, samen met Jeroen Homberg, motivator vanuit MediQuest voor deelname aan NLdoet: Het lijkt ons heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren en letterlijk een kijkje in de keuken te krijgen! We verwachten een mooi  eindresultaat: bewoners die genoten hebben van gezelligheid en collega’s die genoten hebben van het samenzijn en van betekenis zijn.

Dit zou u ook kunnen interesseren