MediQuest in AD: “Toch maar naar de buren”

 in In de media

“Echt slechte ziekenhuizen bestaan niet, maar verschillen zijn er zeker”, aldus het AD. Specialisatie en concentratie van zorg zijn belangrijke thema’s bij de Ziekenhuis Top 100 van 2017. Voor de patiënt levert dit relevante informatie op. Meer ervaring in een medisch team hangt namelijk sterk samen met een goed behandelresultaat.

Jon Schaefer werd door het AD gevraagd naar zijn reactie op thema’s als elektronisch medicatie uitschrijven en de specialisatie van behandelingen.
‘De normen zijn juist ook bedoeld om ziekenhuizen te laten samenwerken: ziekenhuis A doet kankertype A, ziekenhuis B doet type B. Zo krijgen artsen genoeg ervaring. “Ziekenhuizen kennen de ondergrens al jaren. Bij diverse kankersoorten zijn zulke afspraken al gemaakt. Daar werkt het. Bij prostaatkanker zie je het effect terug: bij méér operaties in één ziekenhuis zijn er minder complicaties.”’

Dit artikel sluit aan op de AD Ziekenhuis Top 100. MediQuest leverde, net als voorgaande jaren, kwaliteitsdata en keurmerkinformatie over ziekenhuizen, en biedt zo meer transparantie in de resultaten.

Lees hier het volledige artikel:

Die zou u ook kunnen interesseren