Maak kans op een ticket voor de Dag van het Sociaal Domein!

 in Evenementen

Op 11 mei vindt de ‘Dag van het Sociaal Domein’, georganiseerd door Gemeente.nu plaats in de Jaarbeurs Utrecht. MediQuest presenteert op deze dag ZOWijzer, een instrument voor keuze- en kwaliteitsinformatie in het sociaal domein. Als relatie van MediQuest maakt u kans op een ticket voor deze dag!

Overkoepelend thema van het congres is ‘Samenwerken aan een nieuwe sociale infrastructuur’. Hoe kan de samenwerking verbeteren tussen alle verschillende betrokkenen en hoe ga je zinvol met elkaar in gesprek over kwaliteit? In de ochtend belichten vier sprekers in plenaire sessies hun visie op kwaliteit en samenwerking. In de middag start het Sociaal Domein Festival, waarin deelnemers verschillende interactieve sessies en workshops kunnen volgen.

Wijzer in het sociaal domein

Jeroen Homberg en Steven Horsch van MediQuest laten in hun sessie deelnemers kennismaken met het instrument ZOWijzer. ZOWijzer geeft inwoners antwoord op de vragen: wat is het gecontracteerde ondersteuningsaanbod in mijn gemeente en wat mag ik daarvan verwachten?

ZOWijzer geeft inwoners de kans geeft om zelfredzamer te zijn. ZOWIJzer biedt kwaliteits- en keuze-informatie voor en door inwoners. Zij kunnen hiermee zelf gecontracteerde zorg of ondersteuning vinden, de kwaliteit ervan inzien, vergelijken en uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. Ook kunnen zij de ontvangen ondersteuning beoordelen, en zo andere inwoners met hun ervaringen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een aanbieder.

Meer informatie

Dag van het Sociaal Domein

Dit zou u ook kunnen interesseren