Duurzame data vol positieve zonne-energie

 in Evenementen

Gisteren was het 10e Dag van de Duurzaamheid in Nederland. Wij waren te vinden in het Stadshart van de gemeente Amstelveen. We verzamelden duurzame data middels een scan en een spel. Aan het einde van de dag deelden we de resultaten in de talkshow. 

Duurzaam spelen en scannen

Voorbijgangers konden bij onze stand een Duurzaamheidsscan invullen. Na het invullen van de scan werd een totaalscore voor duurzaamheid berekend en een score per thema (onder meer voeding en gezondheid). Dit zorgde voor interessante inzichten en leuke discussies/presentaties (meten is weten)!

Daarnaast organiseerde Mediquest een sessie 4D Serious Gaming. Met dit levensgrote spel brachten we in kaart wat duurzaamheid betekent voor de inwoners van Amstelveen. Het spel van 3,5 bij 3,5e meter trok flink wat bekijks. Zowel oud als jong leverde een bijdrage aan de bouw van het spel.

De resultaten; hoe doet Amstelveen het?

Inwoners zijn betrokken bij een duurzaam Amstelveen en er werd nuttige input geleverd voor het spel. Ook uit de scan bleek dat duurzaamheid leeft in Amstelveen. De totaalscore kwam uit boven het landelijk gemiddelde en op de vraag of ze het belangrijk te vinden om te werken aan duurzaamheid antwoordde bijna iedereen volmondig ja.

Drie Amstelveense middelbare scholen hebben met grote getalen meegedaan aan de duurzaamheidsscan: 485 leerlingen vulden de vragenlijst in. Ook onder jong Amstelveen leeft het; 89% wil werken aan duurzaamheid. Op basis van de uitkomsten konden we ook praktische tips geven aan inwoners en gemeente.

Gezonde combinatie

De kunst is nu om inwoners, ondernemers én gemeente met elkaar te verbinden zodat iedereen dezelfde taal spreekt en samenwerkt aan duurzaamheid. Laat u ondersteunen met data, want meten is weten. Er is hier gisteren een mooi begin mee gemaakt. Het door inwoners ontwikkelde spel en onze dataposters zijn aangeboden aan de gemeente Amstelveen als startpunt.

Lees hier meer over onze oplossingen voor gemeenten > of neem contact op met Rianne de Visser voor meer informatie via rdevisser@mediquest.nl of 088 – 126 39 69.

Dit zou u ook kunnen interesseren