Branchevereniging VHG nieuwe netwerkpartner Beter in het Groen

 in Algemeen

VHG is netwerkpartner geworden van Beter in het Groen. Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst is dat op 2 november bekrachtigd. Het project Beter in het Groen helpt om het aanbod van zorg, sport, bewegen en welzijn in een groene omgeving beter vindbaar te maken. VHG ondersteunt dit project graag, omdat het bijdraagt aan meer activiteit van mensen in het groen, met alle positieve effecten die daarbij horen. Denk aan minder stress, meer bewegen en ontmoeten.

VHG en Beter in het Groen gaan samen groene en gezonde activiteiten uitdragen en de relatie tussen groen en gezondheid promoten bij een breed publiek.
Op heel veel plaatsen in Nederland zijn activiteiten en voorzieningen die stimuleren dat mensen meer in een natuurlijke omgeving zijn. Zo zijn er wandelgroepen onder begeleiding, natuurbeheergroepen, activerende belevingstuinen, zorg(moes)tuinen enzovoorts. Om dit aanbod beter vindbaar te maken, is de Beter in het Groen-zoeker ontwikkeld. Deze zoeker is inmiddels ook op de VHG-website te vinden.

2015 1102 ondertekening beter in groen (klein formaat)

VHG-directeur Egbert Roozen (links) en Augie Vissers (rechts), projectleider Beter in het Groen van MediQuest ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Over Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en in de boomverzorging. Branchevereniging VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. Branchevereniging VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

Dit zou u ook kunnen interesseren