Beter in het Groen – zoeker gelanceerd!

 in Algemeen

Vanmiddag is door een brede coalitie van partijen uit de sectoren Natuur, Zorg, Sport, Recreatie en Overheid de Beter in het Groen – zoeker gelanceerd. Op www.beterinhetgroen.nl is te zien welke websites de Beter in het Groen – zoeker al tonen. Onder andere de websites van StaatsbosbeheerDe Friesland Zorgverzekeraar, de ANBO en Inhetlandschap.nl van LandschappenNL.

In Nederland zijn veel initiatieven in de groene leefomgeving die de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren bevorderen. Beter in het Groen zorgt ervoor dat dit aanbod beter vindbaar is. Want buiten zijn in de natuur vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en ontmoeten, biedt zingeving en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van jong tot oud.

Groen als medicijn

“Veel mensen weten niet van het bestaan van de mogelijkheden om onder begeleiding te bewegen in het groen of bijvoorbeeld hulp te krijgen bij weer in balans te komen in of na een stressvolle periode. De Beter in het Groen – zoeker helpt om passend aanbod in de buurt te vinden. Er zijn nu al bijna 250 initiatieven vindbaar en hier komen dagelijks nieuwe initiatieven bij”, aldus initiatiefnemer Augie Vissers van MediQuest.

Beter in het Groen is er voor burgers, patiënten en mantelzorgers, maar ook voor zorg- en welzijnswerkers die kinderen en volwassenen stimuleren gezond(er) te leven zoals huisartsen, leefstijlcoaches en scholen.

De initiatieven in Beter in het Groen bevorderen bewegen en participatie in de samenleving en kunnen bijdragen aan het tegengaan van arbeidsgerelateerde klachten als stress en burnout. Denk aan: laagdrempelig wandel- of sportaanbod in het bos of park. Belevingstuinen in de wijk, wandel-/ natuurcoaching, (running)therapie, arbeidsgerelateerde dagbesteding of re-integratie in het groen. Maar ook even lekker samen de buitenlucht in en een goed gesprek voeren kan al zoveel doen. Kortom; Groen als medicijn.

Agnes van den Berg, hoogleraar natuurbeleving in Groningen en gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid heeft zich als ambassadeur verbonden aan Beter in het Groen: “De snelle groei en het succes van het groene zorg- en beweegaanbod vormt voor mij als onderzoeker een mooie bevestiging vanuit de praktijk dat de natuurlijke omgeving een meerwaarde heeft voor het welzijn en de gezondheid van mensen. Om deze meerwaarde optimaal te benutten, is het belangrijk dat mensen makkelijk de weg naar dit aanbod kunnen vinden. Ik ben daarom ontzettend blij met de lancering van Beter in het groen. Als ambassadeur zet ik me graag in voor dit belangrijke initiatief waardoor meer mensen (jong en oud) de positieve effecten van natuur kunnen ervaren.”

Zoek en vind

Je aangemelde initiatief bekijken of op zoek naar aanbod in het groen? Neem een kijkje in de Beter in het Groen – zoeker! Aanbieders kunnen overigens ten alle tijden hun gegevens actualiseren of nieuw aanbod toevoegen.

lancering Beter in het Groen bij kasteel Groeneveld

Gelijk na de lancering van de Beter in het Groen-zoeker werd gezamenlijk een buiten-oefening gedaan op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn.

 

Dit zou u ook kunnen interesseren