Verwerkersovereenkomst PREM Paramedie naar tevredenheid KNGF aangescherpt

Verwerkersovereenkomst PREM Paramedie naar tevredenheid KNGF aangescherpt

Werken met data en (bijzondere) persoonsgegevens is onze core business. Wij zijn daardoor continu bezig met privacybescherming en daarom dus ook met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei in werking is getreden.

Vragen over gegevensverwerking

Omdat met de AVG de aandacht voor de privacy voor patiënten versterkt is, is het nodig om afspraken over het verwerken van persoonsgegevens goed vast te leggen in verwerkersovereenkomsten. Zo ook voor onze klanten die patiëntervaringen meten met de PREM. Om hen te helpen hebben zij van ons een verwerkersovereenkomst ontvangen die een heldere omschrijving geeft van de gegevens die wij ontvangen, de verwerkingsactiviteiten die wij uitvoeren en wie onze subverwerkers zijn. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft hierover veel vragen van hun leden gekregen.

Toetsing verwerkersovereenkomst

Naar aanleiding van die vragen heeft het KNGF de verwerkersovereenkomsten van meetbureaus laten toetsen door een jurist. Onze aangeboden verwerkersovereenkomst voldeed bij toetsing al aan een groot aantal van de wensen van fysiotherapeuten en is in goed overleg naar tevredenheid aangescherpt. Het KNGF heeft alle leden hierover op de hoogte gesteld met een nieuwsbericht.

Wij zijn verheugd in goed overleg met het KNGF snel tot een passende aanpassing te zijn gekomen, met transparante en haalbare afspraken voor alle betrokkenen.

Heeft u een vraag over onze nieuwe overeenkomsten of onze aanpak voor een veilige verwerking van gevoelige gegevens? Wij helpen u graag verder! Neemt u hiervoor contact op met onze helpdesk: 088 – 126 39 04 of paramedie@mediquest.nl.

Meten bij MediQuest? Onze garanties:

  • De gegevens van uw cliënten veilig en in goede handen
  • Snel en gemakkelijk meten, met een lage registratielast
  • Realtime inzicht in uw resultaten
  • Adequate ondersteuning van onze deskundige en persoonlijke helpdesk

Terug naar Nieuws Archief

diensten per klantgroep