PROMs Report ondersteunt bij opvolging behandeluitkomsten

PROMs Report ondersteunt bij opvolging behandeluitkomsten

MediQuest introduceert deze maand de release van PROMs Report. Met deze rapportagemodule zetten wij een volgende stap in het ondersteunen van zorgprofessionals bij de opvolging van hun Patiënt Reported Outcome Measures (PROMs) uitkomsten.

Albert Jan Klein Langenhorst, adviseur Kwaliteit & Veiligheid van Treant Zorggroep: “PROMs Report geeft artsen, afdelingsmanagers en kwaliteitsmedewerkers inzicht in de behandeluitkomsten van patiënten tijdens en na hun behandeling op basis van ingevulde PROMs-vragenlijsten. Naast de individuele patiënt kunnen we met PROMs Report op geaggregeerd niveau zien wat veranderende interventies doen met PROM-scores.”

Van automatisering naar inzicht

De afgelopen periode hebben we geïnvesteerd in het geautomatiseerd uitzetten van PROMs om de administratieve last bij ziekenhuizen zo veel mogelijk te minimaliseren”, aldus Steven Horsch, Business Development Manager bij MediQuest. “Nu dat is gerealiseerd zetten we met PROMs Report een stap naar voren door zorgprofessionals inzicht te bieden in de behandel (PROM)-uitkomsten van hun patiënten. Vervolgstap is om betrokkenen binnen het ziekenhuis zo te begeleiden dat ze met de PROMs-data de kwaliteit voor de individuele patiënt kunnen verbeteren.”

Bovenstaande grafiek toont een voorbeeld van de uitkomsten en verschilscores voor een PROM met drie meetmomenten (fictieve data).

Meer informatie

Wilt u meer weten over PROMs report en de inzet ervan bij uw ziekenhuis? Neem contact op met Steven Horsch via 06 – 126 516 44 of shorsch@mediquest.nl.

Terug naar Nieuws Archief

diensten per klantgroep