62% van de ziekenhuizen en zbc’s ontvangt Spataderkeurmerk

 in Algemeen

Van de 232 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (zbc) die spataderzorg leveren, ontvangt 62% dit jaar het Spataderkeurmerk van De Hart&Vaatgroep. Vanaf vandaag kunnen patiënten en verwijzers op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra het Spataderkeurmerk 2014 ontvangen.

In totaal hebben 164 zorglocaties zich aangemeld voor het Spataderkeurmerk. De criteria voor het keurmerk zijn aangescherpt vergeleken met de vorige keer en aangepast aan nieuwe inzichten.

Waarom een Spataderkeurmerk?

Dit keurmerk van De Hart&Vaatgroep helpt patiënten een bewuste keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Om het Spataderkeurmerk te verkrijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. De Hart&Vaatgroep vindt het belangrijk dat mensen met spataderen weten waar goede zorg wordt geboden. Het Spataderkeurmerk 2014 is in samenwerking met MediQuest uitgevoerd.

Dit zou u ook kunnen interesseren